|
KORTE OMSCHRIJVING
|
|
COMPETENTIEGERICHTE LEERDOELEN
Dit opleidingsonderdeel draagt in het bijzonder bij tot het realiseren
van volgende opleidingsdoelen (eindtermen)
|
Algemene competenties
|
- JO101 De student kan strategisch redeneren.
- JO102 De student kan creatief denken.
- JO103 De student kan meertalig communiceren.
- JO104 De student kan informatie kritisch verwerven en verwerken.
- JO105 De student is in staat enige vorm van leiding te geven.
|
Algemene beroepsgerichte competenties
|
- JO206 De student kan teamgericht werken.
- JO207 De student kan oplossingsgericht werken.
- JO208 In samenhang met de beroepspraktijk kan de student maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.
|
Beroepsspecifieke competenties
|
- CV301 De student heeft een ruime open kijk op de wereld en volgt de maatschappelijke trends.
- CV302 De student kan zelfstandig en teamgericht werken.
- CV303 De student hij is op de hoogte van het Europese Mediabeleid en kent het medialandschap in de Europese landen.
- CV304 De student is vertrouwd met de Europese institutionele context, met de opportuniteiten en beperkingen op het vlak van communicatie.
- CV305 De student is zich bewust van het effect van globalisering op de communicatie en economie en is in staat op het vlak van communicatie de internationale merkstrategieën te verzoenen met de lokale cultuur.
- CV306 De student kan interculturele verschillen interpreteren en integreren in zijn communicatietoepassingen.
- CV307 De student beheerst communicatietechnieken op een gevorderd niveau in het Nederlands, Engels, Frans en Duits of Spaans.
- CV308 Door zijn stage-ervaring in een vreemde taal kan hij de communicatie verzorgen van een internationaal georiënteerde organisatie.
|
SPECIFIEKE DOELSTELLINGEN
|
- The student can interpret cultural differences and adopt them
- The student is in command of German communication techniques, at an advanced level
- The course aims at developing the oral skills of the student
- The student repetes his knowlegde of grammar and vocabulary and he can write with the help of a dictionary and a grammar short articles on current media topics
- He can understand written and oral German on an advanced level: television, internet and written press
- Iin discussionworkshops he can comment a video or text
- He is able to moderate a debate or discussion in German
- He can appealingly present a self-chosen subject and give a résumé and comment articles out of the actual German press and the professional literature
- He expands his vocabulary
- He can take part in a role play or in oral exercises
- He can write with the help of a lexicon or grammarbook short articles on actual topics
|
|
VEREISTE BEGINCOMPETENTIES
|
Opleidingsonderdelen waarvoor voorafgaand credits dienen behaald te zijn
|
- Elementary and intermediate grammar
- Elementary and intermediate vocabulary
|
Opleidingsonderdelen die vooraf dienen gevolgd te zijn
|
|
Andere begincompetenties
|
|
LEERINHOUDEN
|
- The student organizes a workshop on a self-chosen subject. The workshop consists of a presentation and a discussion
- The student searchs articles from a actual German magazine or newspaper and he presents the article. A discussion or debate may follow.
- Role plays and other oral exercises
- Professional literature: articles and video
|
STUDIEMATERIAAL
|
- Course elemantary and intermediate vocabulary and grammar
- Course advanced German
- Dictionary
- Internet and professional literature
- Television, video and written press
|
WERKVORMEN
|
Soort werkvorm
|
uren
|
|
%
|
hoor- en werkcolleges:
|
5
|
lesuren
|
04,81
|
practicum en oefeningen:
|
25
|
lesuren
|
24,04
|
vormen van groepsleren:
|
20
|
lesuren
|
19,23
|
studietijd buiten contacturen:
|
52
|
klokuren
|
50,00
|
Verdere toelichting:
|
EVALUATIE
|
|
Eerste examenperiode
|
- Permanent evaluation discussionworkshops: 10%
- Workshop: 1 presentation with a written summary and comment: 25%
- Presentation articles:and written comment 30%
- Written examination: 35%
|
tijd voor examinering
|
|
Tweede examenperiode
|
- Oral examination: 50%
- Written examination: 50%
|