ECTS-database Plantijn Hogeschool
  
 

2 Onderwijs, Secundair onderwijs - 2VKTT - Onderdelen - Vakkenstage gewicht 2: 2 weken
  

Component behoort tot O.O.: Voeding en technologie
Afstudeerrichting: -:-
Code: 20124
Academiejaar: 2007-2008
Type: kern
Niveau: uitdiepend
Programmajaar: 2
Periode binnen het modeltraject: S:1
Aantal studiepunten: nvt
Wegingscoëfficient: 25
Totaal aantal contacturen: 81
Totaal studietijd: 45,5
Deeltijds programma:
Vrijstelling of overdracht: niet mogelijk
Onderwijstaal: Nederlands
Lector(en): Seghers Annemie


 

KORTE OMSCHRIJVING

COMPETENTIEGERICHTE LEERDOELEN
 Dit opleidingsonderdeel draagt in het bijzonder bij tot het realiseren van volgende opleidingsdoelen (eindtermen)

Algemene competenties

  • SO103 Geeft blijk van verantwoordelijkheidszin.
  • SO104 Kan zichzelf kritisch evalueren en ontplooit zich verder.
Algemene beroepsgerichte competenties
  • SO208 Verzorgt zijn taal, drukt zich duidelijk uit, structureert de boodschap.
  • SO210 Toont maatschappelijke betrokkenheid en is vernieuwingsgericht.
  • SO211 Creatief zijn.
  • SO212 Kan organiseren.
Beroepsspecifieke competenties

    SPECIFIEKE DOELSTELLINGEN
    • Ziet verbanden en heeft een goed onderbouwde argumentatie bij de uitwerking van een opdracht. Staat open voor nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. Kan kritisch denken. Ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin, organisatievermogen, tempo en creativiteit.
    • Toont inzet bij het realiseren van de opdrachten. Neemt feedback ernstig en integreert die in eigen handelen. Kan eigen leerpunten aangeven. Behoudt overzicht en reageert wendbaar bij onverwachte omstandigheden.
    • Uitgevoerde opdrachten krijgen een verzorgde stijl en overzichtelijke lay-out.
    • Zelfevaluatieformulier kunnen invullen en aanvullen.

    VEREISTE BEGINCOMPETENTIES
    Opleidingsonderdelen waarvoor voorafgaand credits dienen behaald te zijn
    • Vaardigheden Voeding 1 LO
    • Cursus Voeding 1 LO

    Opleidingsonderdelen die vooraf dienen gevolgd te zijn
    Geen
    Andere begincompetenties
    Geen
    LEERINHOUDEN
    Oefenen vaardigheden en tempo.
    STUDIEMATERIAAL
    • Stagevademecum
    • Bb-cursus voeding SO (A. Seghers)

    WERKVORMEN
    Soort werkvorm uren  

    %

    hoor- en werkcolleges:

    0

     lesuren

      00,00

    practicum en oefeningen:

    80

     lesuren

      79,21

    vormen van groepsleren:

    0

     lesuren

      00,00

    studietijd buiten contacturen:

    20

     klokuren

      19,80

    Verdere toelichting:
    Meewerken gedurende 2 weken in koude en warme keuken in een restaurant.

    EVALUATIE

    Eerste examenperiode
    • Verslag a.d.h.v. vragenlijst (zie Bb), op 60% van de punten.
    • Evaluatieformulieren (zie stagebundel en Bb-cursus), door stageplaats op 40% van de punten.

    tijd voor examinering
    uren
    1

    %
     
     00,99

    Tweede examenperiode

    Indien de stagebeoordeling voldoende was, kan een nieuw verslag ingediend worden in de tweede zittijd.